SKAGEN KLOCKOR

Skagen vill engagera sina fans genom att dela sin kärlek till dansk kultur och design genom fantastiska produkter, fina butiksmiljöer och personlig, omtänksam service.
De strävar efter att inspirera globalt genom att vara nära begreppet "hygge" i varje beröringspunkt av varumärket – ett viktigt danskt begrepp som kan beskrivas med gästfrihet, värme och respekt.

Det danska konceptet "hygge" har alltid varit själva hjärtat och själen av Skagen.
Det är därför naturligt att varumärkets historia tog sin början där "hygge" alltid levt och upplevts – i den lilla byn Skagen vid havet i Danmark.

Grundarna Henrik och Charlotte Jorst blev så inspirerade av den varma och välkomnande atmosfären på denna speciella plats, att de bestämde sig för att skapa ett litet, designdrivet livsstilsföretag som inte bara delar dess namn utan även dess epos. Med den fridfulla, havsnära känslan av Skagen i åtanke, skapade grundarna ett distinkt DNA för varumärket med rötterna i enkelhet och naturliga element.

För att ge varumärket fäste även i statsmiljöer, vävde de in influenser från deras favoritmetropoler runt om i världen.
Den här perfekta mixen av känslighet för naturlig och modern design gör Skagens kollektioner unika och har bidragit till varumärkets globala framgångar de senaste 23 åren.