Hem FÖRETAGSFÖRSÄLJNING

Det har blivit enklare för arbetsgivare att visa sina medarbetare sin uppskattning med hjälp av skattefria gåvor. Reglerna kring dessa gåvor till personalen har blivit mer generösa.Företaget kan nu på ett smidigare sätt visa vilket värde man sätter på personalens insatser och lojalitet.  Det finns många tillfällen att vara frikostig på. Du har som arbetsgivare rätt att ge en anställd som fyller 50 eller 60 år en skattefri gåva värd upp till 15 000 kronor. Gåvan är helt avdragsgill för företaget. Detta gäller även för de som har arbetat 25 år i företaget samt för de som slutar efter lång och trogen tjänst.

Om företaget fyller 25, 50, 75 eller 100 år kan du ge skattefria gåvor till alla anställda samt till dig själv för upp till 1 350 kronor. Även den här typen av gåva är avdragsgill. Alla priser är inklusive moms, och alla gåvor kan ges i form av presentkort.

Vanliga klockor att ge bort i gåva är den klassiska runda klockan i 18 karat guld från Certina eller Tissot. Här finns möjlighet till personlig gravyr på baksidan av boetten, till exempel med företagets logga samt namn på mottagaren och antal år i tjänst. En klocka från Longines kan vara ett alternativ för den som vill ha något sportigare. Andra vanliga alternativ är Ole Lynggaards populära lås i 18 karat guld med pärlcollier, eller en Mont Blanc-penna. Se fler alternativ på skattefria gåvor till din personal här.
 

Läs mer om skattefria gåvor på Skatteverkets hemsida.


Kontakta Marianne eller Göran om du vill veta mer:
 

 

Marianne Franzén
marianne@nymansur.com
070-141 11 60
  Göran Benskiöld
goran@nymansur.com
076-249 29 84